Frank Peters

Frank Peters is een award winnend fine art en reisfotograaf. Hij won onder meer de International Photography Awards, New York in de categorie Minimalisme en werd onderscheiden in andere grote internationale fotowedstrijden als de Fine Art Photography Awards, London, Prix de la Photographie Paris, Minimalist Photography Awards, Monochrome Awards en Tokyo International Foto Awards.

Frank Peters is vaste exposant in Studio VC. Hij is gespecialiseerd in minimalistische landschappen, berglandschappen en skylines. Na zijn studies aan de School voor Journalistiek (1997) en de Fotovakschool (2001) reist hij door Europa en de Verenigde Staten. Over zijn avonturen schrijft en fotografeert hij artikelen voor onder andere Bergen Magazine, Wandel Magazine en dagblad Trouw. Hij komt thuis met spectaculaire foto’s van steden en bergen.

Frank Peters
www.frank-peters.nl
+31-6-46313242

Fotograaf I Reisjournalist
Cameraman I Documentairemaker

Instagram: FrankPetersPhotographybw

Zijn werk valt ook op in het buitenland. Als één van de weinige fotografen uit een niet-Alpenland behoort hij tot ‘The Great Photographers of the Dolomites’, een select gezelschap dat een boek publiceert met de mooiste foto’s van de Dolomieten. Zijn reisfoto’s kenmerken zich door sterke composities en levendig kleurgebruik. Peters publiceert ook een eigen fotoboek met verhalen achter de foto’s; ‘The Story of my Light’, dat in de galerie te vinden is.

In 2017 verhuist de uit Dordrecht afkomstige fotograaf naar het Zeeuws-Vlaamse Groede, waar hij te midden van het polderlandschap en de kust gegrepen wordt door de ruimte en rust van Zeeland. Het betekent een existentiële ommezwaai in zijn fotografische benadering van de wereld. Het exuberante, bijna barokke lijnenspel in zijn foto’s, die je psychologisch extravert zou kunnen noemen, maakt plaats voor de totale versobering, voor de introversie. Of anders gezegd, het zoeken naar de kern. In de steeds sneller rondrazende maatschappij kiest Frank Peters nu voor de verstilling van de fine art fotografie. Dat levert opnieuw absoluut unieke beelden op.

Peters’ stijl kenmerkt zich door een minimalistische benadering. Hij reduceert het beeld tot de essentie. Door het vermijden van afleiding in de composities en gebruik te maken van lange sluitertijden, waardoor water en wolken vervagen, ontstaan verstilde tijdloze werken.

In de galerie vindt u een overzicht van zowel de fine art als de reisfotografie van Frank Peters en ziet u de ontwikkeling die hij als fotograaf heeft doorgemaakt in de afgelopen jaren.

Laatste nieuws

Gouden Medaille voor Zeeuws-Vlaamse fotograaf Frank Peters in Foto Awards Parijs
En eervolle vermeldingen voor persfotografie dagblad PZC

Fotograaf Frank Peters uit Groede heeft een Gouden Medaille ontvangen in de Prix de la Photographie Paris, categorie Fine Art met foto’s van de Vlaamse en Zeeuwse kust. Ook heeft hij eervolle vermeldingen gekregen voor twee series die hij maakte voor dagblad de PZC.

Het gaat om foto’s van bewoners van de Witte Wijk in Sas van Gent van wie de huizen gesloopt dreigen te worden. Met de sloop zouden ook de verblijfplaatsen voor hun dieren verdwijnen. De foto’s geven een overzicht van de mensen, dieren en woningen. De reportage werd gepubliceerd op 21-02-2022: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/witte-wijk-sas-van-gent-snapt-er-niks-van-goeie-huizen-slopen-nu~aff176a0/. De huizen zijn overigens nog niet gesloopt.

De andere reportage gaat over de brand bij autoschadeherstelbedrijf Rida in Terneuzen. Peters fotografeerde en filmde de brand en de ravage erna. Het verhaal werd gepubliceerd op 14-06-2022: https://www.pzc.nl/zeeuws-vlaanderen/er-is-niets-meer-over-van-schadeherstelbedrijf-rida-in-terneuzen-de-brand-ging-zo-gigantisch-snel~ab5f6b69/

De Gouden Medaille kreeg hij voor een serie foto’s van Blankenberge, Cadzand-Bad en Flaauwershaven. De beelden zijn gemaakt met lange sluitertijden, waarbij kleur en zwart-wit in elkaar overlopen: https://px3.fr/winners/px3/2022/12888/

In de afgelopen jaren won Peters verschillende awards voor zijn fine art fotografie, waaronder de International Photography Awards New York en de ND Awards. Op dit moment is een tentoonstelling van zijn werk te zien in galerie Studio VC in Middelburg aan de Lange Noordstraat 64. Voor de persfoto’s zijn het z’n eerste onderscheidingen. Peters werkt sinds eind 2021 voor de PZC.